Moederdag, 13 mei 2012

Dit jaar valt Moederdag (traditioneel de drukste dag voor bloemenwinkels) op 13 mei.
Op precies dezelfde datum werd Moederdag in 1956 gevierd, zoals het onderstaande handgeschilderde bord aangeeft. Schattig toch.Bloemstilleven à la Jan van Huysum

Wellicht de belangrijkste schilder van bloemstillevens was de Nederlander Jan van Huysum (1682-1749). Zijn prachtige doeken hebben mij verleid en richting gegeven aan mijn stijlontwikkeling. De uiterst precise wijze waarop hij schilderde in combinatie met de schijnbaar (!) achteloos geplaatse bloemen zijn opmerkelijk. Als hommage aan deze grote meester uit de Gouden Eeuw, maakte ik het volgende boeket.


Voor meer informatie lees de link naar wikipedia.

Gerrit Achterberg en Den HaagDe muren van de winkel en de binnenplaats van 't Haagsch Bloemenhofje zijn beschilderd met gedichten van Gerrit Achterberg. Mijn favoriete dichter, die stijlvast zo prachtig het leven beschreef. Zie het gedicht "PASSAGE", waarin de Haagse Passage (de luxe winkelgalerie in het hart van de stad, niet ver van het Binnenhof vandaan), centraal staat. Meer over Gerrit Achterberg kunt u lezen op
wikipedia.Good old Polaroids

margriet-polaroid
Vandaag kwam fotograaf McLion langs in de winkel. Hij is eigenaar van Galerie 't Fotokabinet, net om de hoek aan de Maziestraat. Nadat we foto's hadden gemaakt voor deze website moest ik er aan toegeven. Zelf op de gevoelige plaat! Fotografie is een van mijn hobbies, maar dan sta ik zelf achter de camera. Geruststellend vond ik wel dat hij met een Polaroid SX-70 camera werkt. Geeft precies de uitstraling die past bij mij én bij 't Haagsch Bloemenhofje.

Gemeentemuseum Den Haag


Het Gemeentemuseum in Den Haag heeft een prachtige ontvangstruimte, die op abonnementsbasis door 't Haagsch Bloemenhofje wordt voorzien van fraaie boeketten.

Ansichtkaart Noordeinde

Tijdens ons laatste bezoek aan Berlijn vonden we deze oude ansichtkaart in een antiquarische boekwinkel. Hoeveel is er nu eigenlijk echt veranderd rond Paleis Noordeinde in Den Haag?